New year’s eve in Rotorua

Het regent vanmorgen, maar niet al te hard. We nemen de tijd om te skypen en rijden pas laat weg bij de camping. In Taupo drinken we koffie; de koffietenten vinden de regen vast niet erg, want die zitten tjokvol. Eerst nog even langs Huka Falls, om te kijken of die nog net zo mooi zijn als een paar jaar geleden. En inderdaad; turquoise water stroomt vanuit Lake Taupo door een smalle kloof en valt naar beneden. Het is hier druk, veel mensen komen even kijken. En het is net even droog. Dan de weg op naar Rotorua, maar 80 km. Roturua zie je niet liggen, maar ruik je vanuit de verte aan de zwavellucht. Op de camping checken we in en rennen we met onze lunchspullen naar de keuken, om daar droog te zitten. Hier regent het zulke grote druppels, dat je met een paar stappen nat bent.

’s Middags gaan we naar het museum, dat gevestigd is in een voormalig kuuroord van begin vorige eeuw. Veel te zien over Maori cultuur en over het badhuis. In de kelder bekijken we met een helm op de leidingen, waardoor het kuurwater liep. Erg interessant. Terug op de camping kijken we nog een film in de camper. We gaan laat koken in de keuken en kletsen daar gezellig met een Nederlands stel. Even het nieuws kijken in de TV kamer, waar we weer met een ander Nederlands stel aan de praat komen. In de camper nog wat skypen. Opeens is er 10 voor 12 vuurwerk. Dat zou afgelast zijn, maar het is vrijwel droog, dus gaat het toch door. De vogels kwetteren van de schrik. Hier en daar gaan er wat campers open om te kijken. Om twaalf uur staan we alleen met onze Duitse overburen buiten voor nieuwjaarswensen. De kiwis zelf steken niet al te veel vuurwerk af; hier en daar gaat er een vuurpijltje omhoog. Zomaar laat naar bed voor ons doen. Onze goede voornemens? Reizen! Gelukkig nog 3 maanden voor de boeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s