Nat Napier

Het was al voorspeld: regen. Volgens het weerbericht blijft het de komende dagen regenen, onder invloed van een typhoon ergens op zee. We pakken rustig in en rijden naar Napier. Dit plaatsje heeft allemaal art deco gevels, omdat alles na een aardbeving herbouwd is in de jaren 30. We drinken koffie bij Starbucks, kopen voor Lesley nieuwe slippers voor 5 dollar en doen boodschappen. Bij een lookout lunchen we in de bus; van het uizicht is niet veel te zien, alleen maar mist. Afhankelijk van het weer hadden we meerdere opties achter de hand. Nu besluiten we richting Rotorua te rijden; we willen de komende dagen veel bij steden zijn, zodat er ook wat binnenactiviteiten zijn.

Highway 5 is weer een mooie snelweg door de bergen. Na ruim 1,5 uur rijden zijn we bij Taupo. Het enorme meer is normaal prachtig blauw, maar nu grijs van kleur. We besluiten hier wel te blijven, zodat we het rijden wat spreiden. We checken in op de camping en kijken een filmpje op de laptop. In de keuken is het druk, iedereen gaat koken en schuilen. Wij maken tuinbonen; je koopt ze in de peul en doet die 5 minuten in de magnetron. Daarna rits je ze eruit. Grappig, normaal eten we die uit pot of diepvries. Na de afwas lezen en internetten in de bus. Je kunt op deze camping ook weer in een thermaal bad; het ruikt weer naar zwavel. Wij zijn er niet in geweest; geen pretje om over een paar dagen 11 uur te vliegen, terwijl je haar naar zwavel ruikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s