Hastings

Voordat we wegrijden eerst de afwas van gisteren gedaan, nu het in de keuken rustiger is. Daarna de weg op, via de wijnroute. Onderweg wijngaarden, koeien en schapen. We rijden vandaag een behoorlijk stuk richting de oostkust. Onderweg kleine plaatsjes, zoals Dannevirke, waar veel Denen zich gevestigd hebben en vikingen in het straatbeeld te zien zijn. Lunchen doen we langs de weg, uitkijkend over de heuvels. Het is aangenaam warm, met sluierbewolking. Vroeg in de middag bereiken we de kust, waar we eerst de Te Mata Peak oprijden. Dit uitzichtpunt op een berg is prachtig. Je kunt Hawkes Bay zien en de heuvels zijn glooiend met geel gras. De Lonely Planet beschrijft het als een kruising tussen maanlandschap en Schotse heuevels, en zo ziet het er ook uit.

Weer beneden rijden we naar het centrum van Hastings voor een kaartje. We komen langs een opticien en gokken het er nog maar eens op; meteen raak, voor 3 maanden contactlenzen gekocht, zodat Lesley ook kan zien hoe Azië er straks uitziet. Onderweg naar de camping gaan we even langs de Dutch Shop. We kopen speculaas (verlate Sint) en drop tegen importprijzen. De dame van de winkel is uiteraard ook Nederlands; in deze regio wonen 4.000 Nederlanders die blijkbaar weleens hagelslag op brood willen (ookal kost een pak een Euro of 5). Op de camping zitten snoepen met een kopje thee. Het is duidelijk dat de schoolvakantie is begonnen; we zitten aardig ingebouwd tussen megatenten en zelf geknutselde uitschuifbussen. We koken in de keuken en zitten nog aardig lang buiten. Nu maar hopen dat het weer morgen nog een dagje behoorlijk is, want we willen een lange hike doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s