Wonderful Wellington

We zijn vroeg wakker, dus skypen we eerst met de familie tijdens hun kerstdiner. We doen rustig aan, want we blijven nog een nachtje op deze camping en hoeven dus niet op tijd weg. Eerst doen we boodschappen, want veel winkels zijn gewoon open; Tweede Kerstdag kennen ze hier niet. Gelukkig de wijnkelder weer aan kunnen vullen. In Wellington parkeren we de bus en gaan we koffie drinken op het terras bij het Te Papa museum. We hadden een coupon, 2 voor de prijs van 1, lekker zuinig. Hoewel we vorige keer dit museum prachtig vonden, bekijken we het nu niet; veel te mooi weer. Bovendien was het tijdens ons vorige bezoek slecht weer, dus hebben we verder niet veel gezien van de stad. We bekijken het havengebied en de winkelstraten en lunchen bij Starbucks.

Na de lunch nemen we de oude cablecar naar de botanische tuin op de helling. Daar eerst even bijsmeren met zonnebrand. Een vrijwilligster van de tuin complimeneert ons op het smeren en zegt tegen Gerhard dat het vooral voor hem belangrijk is. Schattig. Eerst het uitzicht bekeken met een appeltje erbij vanaf een grasveld. Daarna lopen we de heuvel af door de tuin. Leuke route en er staat veel in bloei. Terug in de stad halen we de bus weer op rijden we naar de lookout vanaf Mount Victoria, een andere heuvel. Van die kant zien we ook het vliegveld. Wat is deze stad prachtig gelegen aan een baai in de bergen. Eind van de middag zijn we terug op de camping en zitten we heerlijk buiten. Met dit prachtige weer koken we weer uit de koffer, op de picknicktafel bij onze site. Tot half tien zitten we buiten. Mooie stad, met een buitengevoel. Morgen verlaten we de drukte weer en gaan we richting het noorden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s