Kiwi Kerst

Het is kerstmis vandaag, maar voor ons voelt het niet zo. Wel wensen mensen elkaar op de camping een fijne kerst en is iemand de een picknicktafel voor het ontbijt aan het versieren. Wij gaan richting Manawatu Gorge. De weg ernaartoe is afgesloten, omdat er rotsblokken op de weg zijn gevallen. De omleiding is echter een prachtige route. Net als veel anderen stoppen we even bij het windmolenpark (in het engels prachtig windfarm genaamd) om naar het uitzicht te kijken. Aan het eind van de omleiding blijkt de gorge wel bereikbaar. Dus doen wij een kersthike van een uur door de bossen met af en toe een doorkijkje naar de rivier. In nabij gelegen Woodville lunchen we in een park, heerlijk in de zon. Het is vandaag behoorlijk warm, dus kerst in korte broek.

Via een kleine verbindingsweg vinden we weer aansluiting op de snelweg. Even zoeken naar een tankstation dat open is met kerst. Bij een camping in een klein plaatsje aan zee willen we inchecken. Dat gaat niet, want de eigenaren zijn ook kerst aan het vieren. Nieuw plan: we rijden door richting Wellington. De afstanden zijn hier niet zo groot, dus dat gaat prima. Het is duidelijk dat we de stad naderen, want er is veel meer bebouwing. We checken in op een camping, die middenin een industrieterrein ligt. Eenmaal door de slagboom merk je daar niks van. We zitten lekker buiten en pakken de kookkoffer er weer bij. Ongemerkt is de wijnvoorraad op (hoe kan dat nou?), dus zitten we met kerst aan een frisje. Nu is het donker, maar nog steeds lekker buiten. Gerhard zit te lezen met de hoofdlamp op. In de verte wordt er vuurwerk afgestoken. Heerlijk, kerst in de zomer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s