Palmerston North

We drinken een kopje thee in de zon en gaan dan in de keuken eieren bakken. Veel mensen zijn al vroeg druk vroeg met ontbijt maken en afwassen. We rijden naar het centrum van Wanganui, waar een kleine markt is. Kinderen spelen kerstliedjes op viool en er zijn last minute aanbiedingen voor de kerst. Er is een klein museum over een stoomboot, waar we nog even gaan kijken. Dan naar de overkant van de rivier, om met een lift uit 1919 omhoog te gaan, naar een uitzichtpunt op Durie Hill. De dame die de lift bedient werkt er al jaren, gezien de oude krantenknipsels waar ze op staat, maar ze maakt er niets bijzonders van. Het uitzicht is geweldig; het is erg helder en we zien Mount Ruapehu en Mount Taranaki.

Daarna rijden we een uurtje naar Palmerston North. Dat is voor hier een grote plaats met ruim 80.000 inwoners. Midden in het centrum is een groot park, The Square, waar we picknicken in het gras. Verder bekijken we het Te Manawa museum, met veel Maori-geschiedenis en informatie over de natuur in de omgeving. Even een opgezette kiwi op de foto gezet (the bird, not the fruit), want de kans dat we een levende zullen zien in het wild is bijzonder klein. Halverwege de middag zijn we op de camping. Mensen die een cabin gehuurd hebben zijn deze aan het versieren met kerstslingers. Wij hebben een heerlijk rustig plaatsje. Lekker buiten voor de bus zitten en lezen. Gezien het mooie weer proberen we vandaag voor het eerst onze kookkoffer en dat ging prima. We zitten buiten tot de zon onder gaat. Morgen is het kerst; eens kijken waar we terecht kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s