Wanganui River Road

We worden pas om half negen wakker, terwijl we er gisteren al om 10 uur in lagen. We zijn een beetje stram en hebben wat spierpijn. Niet zo gek natuurlijk. Weer heerlijk fris bergweer met een blauwe lucht. Als we wegrijden uit Tongariro NP kijken we nog vaak om; het blijft een machtig gezicht, die vulkanen. Maar ze staan nu wel genoeg op de foto. Onderweg even tanken en een brood halen voor de lunch. We rijden de Wanganui River Road en daar is geen benzine of brood te koop. Het is weer een prachtige smalle slingerweg, nu langs een rivier. Een klein stukje is nog onverhard, maar goed te doen. We kijken bij een paar uitzichtpunten en lunchen weer als bermtoeristen, hoog boven de rivier. Onderweg zien we maar een paar auto’s en vrijwel iedereen zwaait. Ook nog een paar koeien op de weg, voortgedreven door de boer in z’n pickup.

Begin van de middag zijn we in Wanganui. Eerst wat folders bij het visitor centre gehaald. Daarna flink boodschappen gedaan, omdat de winkels eerste kerstdag dicht zijn. Op de camping hebben we een mooi plekje aan de rivier. Tijd voor een wasje en ondertussen lezen en internetten. We horen dat er op het zuidereiland weer een aardbeving en een naschok is geweest bj Christchurch. Niks van gevoeld hier. Na het eten zitten we nog wat buiten. Lekker dagje bijkomen van de inspanningen van gisteren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s