To Tongariro NP

Het is heerlijk weer, blauwe lucht, dus lekker buiten zitten. We hoeven vandaag maar een klein stukje te rijden, dus hebben totaal geen haast. We kletsen uitgebreid met Peter en Sophie die 3 maanden door Nieuw Zeeland reizen en al vaker lang op reis zijn geweest. Leuk om ervaringen en weblogs uit te wisselen. We vergeten de tijd en rijden pas om half 11 weg. Onderweg nog even een lookout punt bekeken. In het plaatsje National Park drinken we koffie op een terras. Boven de vulkanen hangen wolken, maar als de zon er tussendoor komt is het behoorlijk warm; hier zitten we ook al wat op hoogte. We rijden een stukje door naar Whakapapa Village, een miniplaatsje dichtbij een skigebied in Tongariro National Park. Bij het inchecken op de camping en meteen de shuttlebus geboekt voor de hike die we morgen gaan doen. Als we checken hoe het met de proviandvoorraad zit, blijkt dat we niet genoeg brood bij ons hebben voor 2 dagen. Onhandig, want er is hier weinig te koop. Goed excuus om in een café te lunchen.

Na de lunch rijden we de berg op, naar het skidorpje. Hier zijn we bij vorig bezoek aan NZ ook geweest, toen was er alleen maar mist, wind en regen. Nu is het boven Mount Ruapehu helder, maar de wolken rukken op vanuit het noorden. We bekijken de rotswanden van vulkanisch gesteente en klimmen nog wat. Terug bij de bus trekt het behoorlijk dicht en begint het te regenen. Dan gaan we nog maar even terug naar National Park Village om boodschappen te halen voor morgenavond. Na een dag hiken zullen we wel trek hebben. Terug op de camping zitten we in de bus. Muziekje aan en alvast de spullen voor morgen bij elkaar zoeken. Het regent maar door, maar we klagen niet; alles wat nu valt, kan morgen niet meer vallen.

In de keuken is het enorm druk. We koken en eten het staand op, want alle stoelen zijn bezet. We doen het een beetje rustig aan, want morgenochtend worden we om 7 uur worden opgehaald. De Tongariro Alpine Crossing is 8 uur lopen tussen 2 vulkanen. De weersvoorspellingen zijn aardig, maar je kunt het nooit weten in de bergen. We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s