Smelly Rotorua

Hoera, de zon schijnt! Korte broek aan en buiten ontbijten. Optimaal van genieten, want voor vanmiddag is weer regen voorspeld. We rijden in een uurtje naar Rotorua. Koffie op een terras en daarna een wandeling langs een paar highlights in de stad. Ohinemutu is een Maori dorp in de plaats, met een aantal mooi versierde gebouwen. Hier zien we ook al geothermische activiteit, want tussen de straatstenen komt al stoom omhoog. Het hele plaatsje ruikt naar zwavel. Waren we al aan gewend, omdat we een aantal dagen geleden in zwavelhoudend water hadden gezwommen. Daar hebben we nog lang lol van, wat Lesley d’r haar ruikt ondanks dagelijks shampoo en conditioner nog steeds een beetje naar zwavel. Moet blijkbaar slijten. In Kuirau Park zien we nog meer stoom, kokend water en borrelende modder. Altijd leuk. We lunchen aan Lake Rotorua, waar Aziatische bruidsparen zich laten fotograferen. 

We rijden verder, door prachtig glooiend landschap. Op elke berg, een paar heuvels, op elke heuvel een paar mini-heuvels. En overal koeien en schapen; de enige manier om het gras kort te houden, want hier kom je met een grasmaaier niet doorheen. In Waitomo checken we in op de camping waar we een paar jaar geleden in een cabin zaten. Lekker bekend. Opvallend veel Nederlanders hier. We zitten buiten onder de achterklep, omdat er af en toe een kort buitje valt. Na het eten zitten we tot het donker wordt buiten; heerlijk. Waitomo is bekend van de gloeiworm-grotten. Omdat we hier al eerder geweest zijn, slaan we deze over. Morgen via een toeristische route naar New Plymouth. Super mazzel vandaag met het weer. Mag morgen weer van ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s