Goldmines

Eieren bakken in de campkitchen en daarna op pad. Het is droog, maar wel erg bewolkt. We rijden via een prachtige route naar Karangahake Gorge. Langs de rivier zijn veel ruines van de goudmijnindustrie van 100 jaar geleden. We doen een leuke hike; klimmen op ruines, door een 1 km lange treintunnel naar uitgehouwen mijngangen. Zaklampen aan en weer gloeiworpjes gezien. We houden het de hele ochtend droog. Lunchen bij de bus in Waihi, waar we nog even de ruine van het oude pompgebouw bekijken. Vlak achter de hoofdstraat ligt de actieve goudmijn; een enorm gat waarin graafmachines rijden.

We rijden naar Mount Maunganui, een toeristisch plaatsje boven Tauranga. Aan het eind van het schiereiland ligt een berg. Onderaan de berg is een camping. Hier staan we met uitzicht op zee via de achterklep. Het waait enorm, dus besluiten we even te wassen, dat waait zo droog. Verder relaxen we vanmiddag, met een boek en gratis internet. We koken en eten in de campkitchen en zitten nu knus in de bus. De zee is wild en het spettert een beetje. Morgen op de berg kijken, weather permitting natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s