Walking in the rain

Het miezert vanmorgen met een zonnetje erbij. Onder de bomen is het droog, dus ontbijten we buiten en spannen we een waslijn om de handdoeken te drogen. Vandaag rijden we verder rond Coromandel Peninsula. De weg klimt omhoog door de bergen, door de mist. We besluiten eerst wat meters te maken vanwege het natte weer. In de Lonely Planet staat een interessante hike beschreven in een voormalig goudmijn-gebied in de Broken Hills. We rijden er naartoe en lunchen onder de achterklep van de bus. Regenjassen aan, petten op, door de regen. We lopen veel onder bomen, dus worden niet heel erg nat. De hike gaat door een uitgehakt kanaaltje voor water naar de mijn. Soms staat het water enkeldiep door de regen, dus klimmen we langs de kant. Het pad gaat behoorlijk steil omhoog, door een paar stroompjes en een paar kleine tunneltjes naar een tunnel van 500 meter. Met de zaklampen aan en bukkend lopen we erdoorheen. Onderweg zitten glimwormpjes. Dan weer afdalen, altijd lastiger dan klimmen, zeker in de blubber. Erg leuke hike, 2 uur lekker buiten gespeeld, schoenen en broeken onder de grijze blubberspetters.

Verderop in Waihi doen we boodschappen en in Waihi Beach staan we op de camping. Het regent nog steeds, maar deze camping is super luxe. We gooien de overdekte BBQ plaat weer eens vol en gaan na de afwas in de TV kamer zitten, een soort huiskamer met een enorme breedbeeld TV. Het is hier heerlijk warm en we hebben goed licht (i.p.v. de schemerlampjes in de bus). Allebei weer een gloeiende toet; van de hike, de wijn of de warme TV kamer. Hoe dan ook slapen we vast lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s