Coromandel Peninsula

Heerlijk geslapen in de Hippie Camper; lekker warm onder een dekbed. We ontbijten binnen, het is bewolkt en het miezert af en toe. Na wat computeren rijden we richting Coromandel Peninsula. Bij Kauaeranga Valley wordt ons aanbevolen 2 korte wandelingen te doen, vanwege het weer. De mist hangt in de vallei en de varens zijn frisgroen. Net als we buiten zijn is het steeds droog. We rijden weer naar de kust en lunchen we overdekt aan een picknicktafel met uitzicht over de baai. Bij Tapu rijden we weer een stukje landinwaarts en lopen we naar een Kauri boom; een enorme boom op een heuvel. De wegen naar deze uitkijkpunten zijn kronkelig en gravel, met vaak een One Lane Bridge, maar weinig verkeer. We rijden langs de kust weer verder. Onderweg staan pohutukawa bomen met rode bloemen; deze bloeien alleen in December en worden de NZ Christmas Tree genoemd. Bij een aantal bochten stappen we uit; het is te mooi om voorbij te racen. Hier zien we weer de karakteristieke groene heuvels, die wij ons nog herinneren van NZ.

In Shelley Beach zetten we de Hippie op de camping. We doen een aantal pogingen tot buiten zitten, tussen de spetters door. In de camp kitchen koken we, want het is de nat voor onze kookkoffer. We kletsen wat met een Nederlands echtpaar. Na de afwas zitten we lekker knus in de bus. Vandaag het bed opgezet, terwijl we allebei nog binnen zijn. Het lijkt wel Twister, maar het is gelukt. Leuke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s