We’re hippies

We checken na het ontbijt uit en lopen van het hotel naar de camperverhuur. Het is zondag, maar enorm druk. Wij komen voor de kleinste camper, de hippie camper. Het is onderdeel van Apollo, dus het is een serieuze papierwinkel. Wij keken blijkbaar ontevreden bij het verzekeringsverhaal (wat een geldklopperij) en dat leverde korting op. Eerste stop is de supermarkt. Lastig inschatten wat we kunnen opslaan, want dit busje is mini. Maar het kwam goed uit, alles past erin en de koelkast model koelbox, is ruimer dan ie lijkt. We wagen ons vanavond nog niet aan koken; de gaspit zit in een koffer. Kwestie van openklappen en ergens op zetten. Je bent hippie of je bent het niet … Inmiddels enorme trek, dus we smeren een broodje op het parkeerterrein.

We rijden een klein uurtje naar Miranda, zuid-oost van Auckland. Even kijken bij het seabird center en lopen naar de birdhide, zo’n huis voor vogelaars. Voor ons herkenbare landschappen. Zo’n 4 jaar geleden waren we ook in NZ. Deze keer gaan we dingen bekijken waar we toen geen tijd meer voor hadden. Op de camping richten we eerst de bus is. Passen en meten, alles op een vaste plek. Lekker buiten zitten lezen. Het is bewolkt, maar wel ruim 20 graden. ’s Avonds merken we dat niet alleen de bus, maar ook de bekers klein zijn; 1 zakje cup a soup moest verdeeld over 2 bekers. Lekker goedkoop. Na het eten gezwommen in het warme zwavelwater; het zwembad wordt gevuld door een bron. Heerlijk, maar eenmaal in de bus blijkt dat je huid en haar nog steeds naar zwavel ruikt. Na wat computeren in het donker het bed opgezet. Gek genoeg is het bed dan weer groot. Morgen weer een stukje verder rijden. Volgens het weerbericht is het de komende dagen niet zulk mooi weer. Wij hippies kunnen dat wel hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s