Melbourne CBD

De zomer lijkt hier begonnen, want het is al vroeg warm. Wij gaan met openbaar vervoer naar het centrum van Melbourne. De bus stopt voor de camping. Het is wel een rit van bijna 3 kwartier, maar het scheelt parkeren in een drukke stad. Eerst bekijken we Queen Victoria Market, een soort Beverwijkse bazaar. Daarna lopen we richting centrum. We zoeken alvast waar we morgen moeten zijn voor de tandartsafspraak van Lesley. Niks ernstigs, spalkje achter de voortanden zit een beetje los. Moet worden vastgelijmd, voordat de boel verschuifd. Liever hier dan in Vietnam. We lopen meteen even de apotheek binnen voor Malaria pillen. Hiervoor moeten we een recept hebben, maar er zit een kliniek in de apotheek. We geven onze gegevens op en gaan in de wachtkamer zitten. We zien er veruit het meest gezond uit, want er blijken hier veel verslaafden te komen. Als we aan de beurt zijn opent de dokter met de grap: aan welk type methadon zitten jullie. Dokter Robert is erg verkouden en hees en spreekt zeer snel en onduidelijk, dus we kunnen ‘m maar net aan verstaan. Het is een aparte vent, in een hip pak met halfhoge cowbow-laarsjes. Als ie hoort dat we uit Nederland komen, geeft ie ongevraagd de tip waar we hier het legale alternatief voor wiet kunnen halen. Hij noemt zichzelf de “naughty doctor”. En hij heeft behoefte aan een peuk, zegt ie. Zeer bijzonder allemaal. Daarna wachten op de medicijnen. Maar we hebben alles, voor 2,5 maand pillen. Moeten nu wel in Azië steeds een hoed op, anders krijgen we uitslag van de zon als bijwerking.

We bekijken de stad verder en de drukte komt een beetje op ons af. Ontzettend veel mensen, veel in pak met mobiel. Wat zijn wij los van die wereld. Bij Federation Square staan allemaal kertsbomen. We eten aziatisch bij Collins Place in de foodcourt van een chique winkelcentrum. Op de terugweg naar de bus halen we voor Gerhard nieuwe hikeschoenen bij Kathmandu, want de oude zijn versleten van al dat lopen. Met de bus terug en lekker buiten gezeten in de schaduw, want in de zon is het heet. We zitten tot laat buiten, totdat de beestjes, die afkomen op de buitenlamp, teveel kriebelen. De tassen zijn al ingepakt. Morgen eerst de tandarts en dan de bus inleveren. Aftellen in Aussie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s