Walking the Prom

Gisteravond onderweg naar tandenpoetsen een wombat een een possum gezien. Vanmorgen is het weer prachtig weer. We rijden naar Lilly Pilly Gully voor een hike door het regenwoud. Eerst de berg op en mooi uitzicht over de zee. Dan afdalen in het bos. In maart 2011 is hier een enorme overstroming geweest. Een hele strook op de berg is kaal geslagen door de kracht van het water. Verderop een oorverdovend geluid van krekels, een beetje onheilspellend. Terug bij de parkeerplaats kletsen we met een Nederlands stel; even Australische avonturen uitwisselen. We rijden naar de Woodlands Walk. Deze wandelroute loopt door een vallei, langs een vliegveld, bestaand uit een groenstrook met witte paaltjes ernaast. Op de landingsbaan liggen ontzettend veel kangaroos. Hoe zou dat gaan als een vliegtuig moet landen? Verderop zien we 3 emu’s. Ze lopen voor ons op het pad. Later steken ze opeens over; ze zijn enorm groot en snel. Ook zien we een hert; vreemd, hoort dat hier wel? Onderweg picknicken. Deze route is niet zo goed aangegeven, misschien door de overstroming. We lijken de weg kwijt te zijn, maar vinden toch het pad. Bijna 4 uur gelopen vandaag, dus tijd om te rijden.

De highway gaat door kleine plaatsjes en glooiend landschap. Halverwege even gestopt voor een ijsje bij de Mac. Bij Dromona checken we in op de camping; de dame in kwestie heeft niet zo’n verstand van computers, dus het duurt lang. Eenmaal geparkeerd, lekker buiten zitten met de slippers aan en in korte broek. Bij de BBQ leggen we de plaat vol. Lesley gaat even bij andere kampeerders wisselen, want hier kost de BBQ 20 cent. Het zijn Zwitsers die 7 maanden op reis zijn. Als we klaar zijn met eten komen ze ook nog even kletsen en hun Engels oefenen. Zij hebben een pop-up camper, waarbij het bovenste deel uit tentdoek en gaas bestaat. Lekker voor Western Australia, maar koud voor hier. Voor morgen is mooi weer voorspeld; dan gaan we Mornington Peninsula bekijken en rijden we richting Melbourne. Nog even een paar dagen genieten van beautiful Aussie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s