Day of the Prom

Het heeft vannacht geregend, maar het is ’s morgens droog, wel bewolkt. Bij deze camping hoef je pas om 11 uur uit te checken (normaal om 10 uur), dus we nemen de tijd. Rustig ontbijten en via internet de Sinterklaas verhalen tot ons nemen. We rijden vandaag een behoorlijk stuk naar het zuid-westen. Onderweg veel boerderijen, terwijl we naar een golden oldies zender luisteren. In Yarram doen we ons boodschappen- en tankrondje. Verderop in Port Albert lunchen we in de bus met uitzicht op zee. De wind is hier te fris om buiten te zitten.

Hoe verder we rijden, hoe mooier het weer wordt. We overnachten vannacht in Wilsons Promontory National Park, The Prom voor intimi. Dit is schiereiland is het zuidelijkste puntje van mainland Australia. Heuvels, duinen en, hoera, weer turquoise zee. Bij Picnic Bay en Squeaky Beach lopen we het strand op om de mooie baaien te bekijken. Onderweg zien we emu’s. De camping blijkt enorm te zijn met ruim 400 plaatsen, maar op een doordeweekse dag is het hier erg rustig. We zitten eind van de middag heerlijk buiten in de zon. We kunnen zelfs buiten eten hier; wat een verschil in temperatuur. Na de afwas nog even koffie voor de bus. Binnen kort internetten; geen powered site, dus geen stroom voor onze apparaten. Eindelijk een foto van een crimson rosella kunnen maken (rode papegaai); die zijn zo schuw normaal, maar hier komen ze bietsen. De gordijnen zijn open, wij zijn klaar voor wildlife spotten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s