Mount Beauty

Het was best fris vannacht, maar het veel kleren aan en met een extra matrasje als isolatie tegen de achterruit ging het wel. Lekker wakker worden in de natuur. En de douche was gewoon heet. Om kwart over negen liepen we al de berg op naar View Point voor, jawel, een uitkijkpunt. Lekker in het ochtendzonnetje op een rots een appeltje eten. Terug bij de bus besluiten we in dit mooie park nog een hike te doen, voordat we eruit rijden. We lopen via een steil pad naar de Rollasons Falls. Onderweg een skink gezien, een soort dikke hagedis. Bij de uitgang van het park nog een foto kunnen maken van de schuwe yellow-tailed black cockatoo. De kleine witte cockatoos gingen steeds schreeuwen als Lesley dichterbij kwam, maar ze staan op de kiek.

We vervolgen de Great Alpine Road naar Bright, waar we boodschappen halen. Drie jaar geleden hebben we hier een kano-tocht gemaakt, dus we herkennen wel wat. Het is heerlijk weer, gewoon warm nu we de berg af zijn. Iets verderop, bij Mount Beauty, checken we in op de camping. Laatste plekje, want er zijn dit weekend allerlei festiviteiten, waaronder downhill mountainbike racen. Op de camping allemaal jongeren in wedstrijdtenue met fietsen. Maar ook een groep ouderen, met een zanger en een kerstman in een scootmobiel. Wat een verschil met de camping van gisteren, zoveel mensen. Er is wel veel te zien. Wij zitten de hele middag te lezen in korte broek met slippers. We koken in de bus, maar eten buiten. Zodra het donker wordt gaan we in de bus internetten en lezen, tegen de muggen. Fijn dat het niet meer zo koud is, dan kunnen we vast beter slapen. Morgen via Alpine National Park naar het zuiden. Leuk, weer mooie berglandschappen.

flickrAlle foto’s van Mount Buffalo National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s