Amazing Mount Buffalo

Brrr, best koud vannacht. Opwarmen met thee en koffie. We doen eerst boodschappen, want we willen een nachtje in de bergen kamperen en daar is niks te koop. Dan via de Great Alpine Road de bergen in. Deze route is al prachtig, maar als we afslaan naar Mount Buffalo National Park zijn we bij elke bocht weer verrast hoe mooi het is. We klimmen snel naar 1.300 meter, de bus redt het net. Daar eerst een paar uitkijkpunten bekeken waar je stil van wordt en daarna een hike van een uur. Terug bij de bus hebben we bij een picknicktafel geluncht. Het is prachtig weer, blauwe lucht, een paar witte wolkjes. De lucht is fris, maar de zon warm. In het engels kun je dat gewoon met 1 woord zeggen: crisp.

Na de lunch rijden we eerst langs de camping in het park. Plek genoeg, dus dat zien we straks wel. We rijden door naar The Horn, een hike naar een uitkijkpunt op een puntige rots, 1.730 meter hoog. De weg er naartoe is weer geweldig weids. Veel kale zilvergrijze boomstammen, door een bosbrand van een paar jaar geleden. Het bos vernieuwd zich; jonge bomen zijn al te zien. We klimmen naar de top. Hier is het met een windje wat frisser. Het uitzicht is adembenemend mooi. In de verte de Australische Alpen, die een blauwe gloed hebben. Om ons heen veel rotsen, complete stilte, op het schreeuwen van de vogels na.

We gaan naar de camping, nadat we bij de parkranger betaald hebben. Dit is bushcamping, maar dan wel met een douche en wc. We zitten ’s middags in de zon te lezen. Voor het eten lopen we nog een rondje om Lake Catani. We koken en eten in de bus. Na de afwas zitten we binnen met een muziekje aan, geen internet. Het zal vannacht wel koud zijn zo hoog. Dat hebben we ervoor over, want vandaag was prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s