Beechworth

Na een koude nacht is het vannochtend prachtig weer. Nog wel een fris windje, maar het is zonnig. Gerhard doet een lange broek aan, maar Lesley trotseert kippenvel in een korte broek. In Euroa drinken we koffie bij de plaatselijke bakker en lopen we een rondje door het stadje. Hier in de buurt is veel te doen om Ned Kelly, een volksheld die leefde eind 19 eeuw. Overal waar hij (of z’n moeder, of een kennis) geweest is, wordt er aan hem gerefereerd. We nemen een leuk binnenweggetje door de heuvels langs schapenboerderijen. Bij Violet Town lunchen we in het park op een bankje. Deze plaatsjes zijn een beetje vergane glorie; veel van de winkelpandjes staan leeg.

We rijden naar Beechworth en zijn er vroeg in de middag. De bus zetten we op de camping en we lopen naar het centrum. Dit plaatsje bruist en is mooi onderhouden. We kopen een ijsje in een ijssalon en bekijken de mooie geveltjes. De etalages zijn al helemaal in kerstsfeer. Blijft gek, kerst in de zomer. Terug op de camping zitten we heerlijk uit de wind in de zon te lezen. In de campkitchen gooien we de BBQ plaat aan en eten we aan een picknicktafel. Omdat het nog mooi weer is besluiten we nog een wandeling te maken na het eten. Het licht is prachtig zo laat. We lopen door het bos en pikken nog even de zonsondergang mee bij het meer waar de camping aan ligt. Nu in de bus internetten en lezen. Morgen naar Mount Buffalo, misschien wel kamperen in de bergen. Ook weer een mooi stukje Australië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s