Through the goldfields

’s Morgens vroeg valt er af en toe een buitje. Heel kort maar, dan weer even droog. Zo gaat het de hele dag eigenlijk; korte buitjes, soms alleen miezer en dan weer droog. Eerst de gastfles laten vullen, zodat we vannavond kunnen koken. Van Maryborough rijden we naar Castlemaine en halen nog even wat boekjes bij het visitor centre. Hier waren we een paar dagen geleden ook, dus we weten de weg. Wat boodschappen gehaald en naar Castlemaine Digging National Park gereden. Leuke rit over kleine weggetjes. Voor de resten uit de goldrush is wat verbeeldingskracht nodig; zo staan we bij een diep gat, inmiddels weer begroeid, met hopen stenen ernaast. Geen goud gevonden helaas.

In Maldon geluncht in de bus, een schattig plaatsje met oude geveltjes. We rijden door Bendigo, wat een behoorlijke stad blijkt te zijn met een grote kathedraal. Dan verlaten we de goldfields op weg naar de High Country. Bij Nagambie gaan we naar de camping. De dame die ons incheckt doet voorkomen alsof het heel druk is. Als we de camping oprijden blijkt deze enorm en praktisch leeg te zijn. Heeft ze ons ook nog een reeds bezette plek toegewezen. We zetten de bus dus maar ergens anders neer, plek zat. Voor buiten zitten is het te koud. Er staat ook enorm veel wind, wat voor het rijden van de bus onhandig is, maar voor het drogen van de was prima. De camping is aan een water en er zijn veel vogels, waaronder de paarse moerashen. We koken in de bus en gaan na de afwas snel weer naar binnen. We hebben in deze camper niet zulke dikke dekens, dus dat wordt een fris nachtje. Vanaf morgen wordt het langzaam wat warmer volgens de voorspellingen. Lekker rustig dagje on the road vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s