Cataract Gorge

Het is heerlijk weer als we wakker worden. Buiten ontbijten en koffie drinken en korte broeken aan. We bekijken in Ross eerst de ruines van de Female Factory, een vrouwengevangenis midden 19e eeuw. Er is niet zo veel van over, maar het is een indrukwekkende plaats. Net als de begraafplaats even verderop. Ross is een bijzonder fijn dorpje en heel rustig. We rijden verder richting Launceston, de tweede stad van Tasmanië. Net buiten de stad in de heuvels ligt Cataract Gorge. Er is een zwembad, een stoeltjeslift en een natuurlijk water. Veel schoolklassen zijn hier en de BBQ is volop in gebruik. We lunchen aan het water op een rots. Daarna lopen we naar de Second Basin en een verlaten waterkrachtcentrale. Leuke hike van 1,5 uur. We zien onderweg nog een echidna, die zich in een bal rolt als ie ons hoort. Wij blijven stil staan, zodat ie weer gaat bewegen. Leuk spits neusje met natte neusgaten. Wat een leuk beestje. Terug bij First Basin lopen we achter een pauw, die net als wij het pad omhoog neemt. 

We rijden halverwege de middag naar de camping. lekker plekje in de zon. Dus we besteden de middag aan lezen in de zon. Verder een wasje gedraaid, zodat we zoveel mogelijk schoon meenemen naar mainland Aussie. Door het lekkere weer is alles ook weer droog. De zon gaat onder achter de bomen en de bergen, dus eten we in de bus. Nu een beetje buizen. Super weer de laatste dagen op Tassie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s