Kunst

De zon schijnt als we wakker worden en we ontbijten zelfs buiten. Lekker. We gaan naar MONA, Museum of Old and New Art, aanbevolen door Gerie en Trevor. In een enorm gebouw, deels in de rotswand gebouwd heeft een gok-miljonair een museum neergezet. Mooi gebouw en ontzettend hip allemaal. Iedereen krijgt een smartphone mee en koptelefoon, om informatie op te vragen over de kunstwerken. Als je ergens naast staat gewoon op een knopje drukken en je krijgt info over de kunst in jouw omgeving. Naast schilderijen ook films en installaties met licht en geluid. Nog nooit in een museum geweest waar je door te kijken naar een film heel ongemakkelijk werd. Maar ook grappige dingen, zoals een wand met 30 a capella zingende Madonna fans, die een heel album hebben ingezongen. We zijn er bijna 3 uur en hebben ons goed vermaakt.

Weer buiten is het nog steeds prachtig weer. We rijden naar een mooi plekje aan het water en lunchen naast de bus, terwijl een treintje voorbij komt en de machinist zwaait. Vandaag rijden we een stuk naar het noorden via de Heritage Highway. Het is heuvelachtig, overal grasland en schapen. De plaatsjes bestaan uit zandstenen huisjes. In Oatlands bekijken we de molen en doen we boodschappen. Ook hier zit de slijterij weer op een bijzondere plek; je moet een kroeg in en achter de bar langs naar de winkel. In Ross staan we op een rustige camping. Het lijkt wel een plaatsje in Frankrijk; inclusief kerkjes en een enorm monument voor gevallen soldaten in het midden van het gehucht. In de late middagzon zitten we buiten, slippers aan. Ook kunnen we nog buiten eten. Zodra de zon onder is wordt het fris. Via Skype brengen we verslag uit aan Piet over ons bezoek aan Gerie gisteren. Nu een muziekje aan en een beetje internetten en lezen. Leuke dag met een enorm contrast tussen moderne kunst en plattelandsdorp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s