Hobart encounters

De wekker gaat om 7 uur. Het is fris, maar droog met een zonnetje. Na de 5-minutes-for-a-dollar shower rijden we naar de ferry. Kopje koffie in de zon. Terug op mainland Tassie even tanken en een plantje kopen. We rijden via Kingston en bezoeken de begraafplaats van een vriend van oom Piet. Even het plantje neergezet op deze vredige plek op een heuvel. Dan rijden we naar Hobart. We hebben met John afgesproken. Acht weken geleden bezochten we hem thuis, bij Syndey. Nu is hij hier voor zaken. John trakteert ons op een gezellige lunch op een terras aan de Salamanca Market, met Mathias, een zakenrelatie van hem. Eerst zie je elkaar 18 jaar niet, now we meet al over Oz. Erg leuk.

We rijden Hobart uit, de heuvels in. Oom Piet heeft ons ook gevraagd Gerie op de zoeken. We rijden naar het adres dat hij nog had en ze blijkt er nog te wonen. Gek om bij een vreemde zomaar aan te bellen, maar ze reageert verrast en gastvrij. Gerie en haar man Trevor nodigen ons uit en we drinken thee. Dus zitten we zomaar bij Australiërs op visite; Gerie woont hier al zo lang, ze heeft een australisch accent. Laat in de middag gaan we weg en kijken we nog even vanaf Mount Nelson over de stad en de baai. Zo’n uitzicht dichtbij de stad, geweldig. We rijden de bus naar een camping aan het water net boven Hobart, aan het water. Tijd voor een wijntje in de zon. We maken een salade en eten in de bus. Nu zitten we te buizen. Een dag vol ontmoetingen en indrukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s