Bruny Island

We slapen uit en hebben geen haast. Vandaag gaan we naar Bruny Island en de ferry gaat om 11 uur vanuit Kettering, een paar kilometer van de camping. We drinken nog even koffie en gaan dan aan boord. Het is maar een klein stukje varen, met een kwartier staan we op het eiland, waar we in colonne op rijden. In het midden is het maar heel smal en zijn noord en zuid verbonden met een strookje land. Hier zetten we de bus even neer om naar een uitkijkpunt op de duinen te klimmen. We hebben mazzel met het weer, het is bewolkt, maar op af en toe een spetter na verder droog.

We checken in op de camping en lunchen hier in de bus. Daarna naar Fluted Cape voor een prachtige hike van 2,5 uur. Eerst klimmen naar ruim 270 meter en dan langs de rand van de klippen weer naar beneden, met geweldig uitzicht. Terug op de camping even relaxen en koken. Na de afwas rijden we via een onverharde weg op zoek naar witte wallabies. Zo’n 200 zijn er hier. Ze zijn van dezelfde soort, maar dan wit. En omdat ze het eiland niet af kunnen zijn hier meer blondjes. We zien er 2 en het is een vreemd gezicht; het lijkt wel nep. Maar ze springen hetzelfde. We rijden weer naar de smalle landstrook, want hier is een pinguin kolonie. Het zijn mini pinguins van maar 30 centimeter. Handschoenen aan en ingepakt staan we te wachten. Een uur na zonsondergang verschijnen ze. Het is wel turen in de schemer, maar ze waggelen duidelijk naar de duinen. Wij staan daar met een man of 20 op een houten vlonder door een aantal gaten in een hek te kijken. Er is een klein toertje bij en de gids kan goed spotten. Ze heeft een rode lamp, waar de pinguins geen last van hebben, dus kunnen we ze dichtbij goed zien. Lesley ontdekt op de camera ook een rood lampje dus kan zelf ook pinguins beschijnen. Erg leuk, maar wel koud. We rijden langzaam weg; 3 pinguins zitten langs de kant van de weg en 1 steekt nog even over onder de auto voor ons (die had het door en stond stil). Terug op de camping snel verwarming aan en thee drinken. Laat naar bed voor kampeerbegrippen en morgen vroeg op, want dan nemen we de ferry terug naar mainland Tassie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s