Rainy day in Tassie

Het regent als we wakker worden. Voor vandaag is voorspeld dat er af en toe een buitje valt. Dat pakt anders uit, we zien de bergen en de westkust in de regen. Heel normaal voor hier, bij Cradle Mountain regent het 8 dagen van de 10. We gaan naar het visitor centre en komen daar Mirjam en Coen tegen. We schuiven aan voor koffie en blijven 2 uur kletsen. Het is heel gezellig en warm binnen, terwijl het buiten nog steeds plenst. We nemen afscheid en gaan om 12 uur toch nog even kijken of het verderop de berg iets beter is, maar draaien weer om. De rit naar de westkust gaat door een onbewoond gebied, hier noemen ze het de western wilderness. Bij Rosebery lunchen we in de bus, zelfs de deur dicht. Vlak voor Strahan gaan we naar het strand. Op de radio hebben we gehoord dat hier walvissen zijn gestrand. Ondanks reddingspogingen hebben ze het niet gehaald. Dat moet een bijzonder gezicht zijn, die grote beesten op het strand. Onderweg naar het strand zegt iemand dat het 1,5 km lopen is. Dus door de regen, capuchon op. We zien eerst een dode zeeleeuw. In de verte zien we iets groots liggen op het strand. Spannend. Eenmaal daar blijkt het een boomstam te zijn. We lopen terug, want we hebben geen idee waar die walvissen dan wel moeten liggen.

In Strahan vinden we een plekje op de camping. Na een kopje thee zijn we wat opgedroogd en is het buiten ook opeens droog. Snel een rondje door het toeristische dorpje gelopen. Vast heel druk in het hoogseizoen, maar de terrassen zijn nu leeg. Wel speelt het amateurtoneel een voorstelling, met een man of 10 op een overdekte tribune. Terug op de camping zien we Mirjam en Coen weer. Niet afgesproken, maar Tassie is klein. Buiten koken we, maar het regent weer als we gaan eten. Na het eten proberen we nog een platypus te spotten in de kreek op de camping, maar we zien niets. Die ene keer was echt mazzel. Buiten drinken we koffie en kunnen we nog lezen tot de schemer. Nu binnen met een muziekje aan. In het visitor centre hebben we gevraagd waar de walvissen liggen en we waren er niet ver vandaan. Bij redelijk weer doen we morgen weer een poging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s