Mountains to coast

We worden pas laat wakker; was zeker nodig om bij te tanken. Het is behoorlijk fris in de bus. Omdraaien op je kussen en je hebt meteen een koude wang. Het servies is ijskoud. We bakken eieren, om lekker op te warmen. Om 10 uur rijden we weg voor een prachtige bergrit van een uurtje naar Leven Canyon. Eerst even koffie gezet op het parkeerterrein. Daarna de wandeling door het regenwoud naar 2 uitkijkpunten over de kloof. Geweldig weids uitzicht over de bergen; past gewoon niet op de foto. Veel varens en ander fris groen in dit bos. Er valt hier normaal behoorlijk wat regen, maar het is nu droog. Er is wel een harde koude wind dus windjacks aan.

Nog geen 50 km rijden en je zit weer aan de kust. Onder kustplaats Burnie een mooi plekje gevonden om te lunchen. Ook hier een korte wandeling, speurend over het water naar vogelbekdieren, maar ze waren nu niet thuis. We rijden naar Stanley, een klein plaatsje op een schiereiland onderaan een platte rots in zee. Nog een rondje lopen door het schattige plaatsje en we pakken nog even een buitje mee. Terug in de bus beetje relaxen en koken. Rond sunset is het weer helder, dus Lesley gaat nog even bij het strand kijken met de camera. Later op de avond wordt op de deur geklopt; iemand van de camping komt zeggen dat in dit hele gebied geen TV ontvangst is. Er waren klachten, want vanavond is hier de finale van de X factor. Maakt voor ons niet uit, wij zitten te lezen en te internetten. Morgen willen we naar Arthur River rijden, aan de westkust. Dit wordt ook wel The Edge of the World genoemd. Naast geen TV dan vast ook geen internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s