Furry friends

Het heeft de hele nacht hard geregend. Vannacht met de plu een keer eruit, door de diepe plassen (natte voeten) en langs grazende wombats. We zijn vroeg op en het is bewolkt, maar droog. Super mazzel met het weer; overdag is het droog alleen ’s avonds regen. We rijden naar Narawntapu National Park. Eerst bij Bakers Beach gekeken. Daarna een hike van ruim een uur bij Springlawn. Bij het begin van het pad zat direct al een wombat. Onderweg lopen we in stilte, zodat de beesten ons niet horen. Onder een struik zit een pademelon, op zich al een heel kleine kangaroo, met een baby, helemaal mini. Schattig. Het pad gaat door een bos naar een lagune met zwarte zwanen. Je loopt om de lagune heen, het laatste stuk door open grasland. Omdat het zo geregend heeft sopt het onder onze schoenen en moeten we af en toe slootje springen. Onderweg weer wallabies en wombats. De wallabies lijken voor ons te poseren en hebben soms haast menselijke trekken. We zien er één niezen met een pootje aan z’n snuit. En er ligt een grote wallaby op z’n zij naar ons te kijken. Ze vinden ons heel interessant. Erg lachen.

Lunchen doen we in de bus op het parkeetterrein, waarna we naar Devonport rijden. Dit is de derde stad van Tasmanië; wij doen er alleen boodschappen, veel ingeslagen zodat we weer 3 dagen vooruit kunnen. We zijn moe, dus rijden een stukje de bergen in naar Gowrie Park en staan nu op een bijzondere camping. Meer een parkeerplaats, maar om ons heen hoge bergen. Door de hoogte is het wat frisser, dus zitten we in de binnen. Na het eten beetje TV kijken, want gek genoeg hebben we hier wel ontvangst. Internet is een beetje shaky. Vanavond de kachel maar weer aan en 3 dekens op bed, want het wordt 5 graden of kouder. Brrr … maar zeer de moeite waard. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s