Foghorns and wombats

We hadden de wekker gezet om zonsopkomst te kunnen zien, maar hebben ‘m niet gehoord. Als we wakker worden is het bewolkt, maar het uitzicht is nog steeds prachtig. Om half 10 rijden we weg, door glooiend landschap. We rijden het wijngebied van de Tamar rivier binnen; overal kleine wijngaarden. Er is regen voorspeld, maar naast een paar spetters blijft het verder droog. Eerst gaan we naar Low Head. Hier kijken we bij de vuurtoren. Koffie drinken en dan het loods- en maritiem museum bekijken. Bonte verzameling scheepsrommeltjes. Door de meneer bij de ingang worden we getipt nog even terug te gaan naar de vuurtoren, omdat op zondag om 12 uur de misthoorn aangaat. Eenmaal daar zijn er twee vrijwilligers die uitleg geven. We staan met een handvol andere mensen buiten te wachten. Dan komt iemand zeggen dat je vingers in je oren moeten. En terecht, wat hard. Na 3x toeteren volgt er een pauze van 50 seconden. Als je op de rotsen pal achter de toeter gaat staan, voel je het trillen in je ingewanden. Leuk dat we er net nu zijn.

Via de Batman Bridge rijden we naar de andere oever van de Tamar. In Beaconsfield lunchen we bij een park. Het is zelfs zonnig, dus even van genieten. We rijden door naar West Head, voor een mooi uitzichtpunt en we zien nu een Bennetts Wallaby, wat roder en pluiziger dan de types die we eerder zagen. In Kelso checken we in op een vrijwel lege camping. In de late middagzon is het heerlijk buiten. Even later spotten we een wombat, lijkt op een grote hamster, maar is familie van de kangaroo. Best een groot beest, een centimeter of 80, met een waggelend loopje. Erg schattig. Gezien het aantal keutels op het grasveld, moet het rond de schemer helemaal een beestenboel worden. We koken in de bus, maar eten aan onze privé picknicktafel bij ons kampeerplekje. Na de afwas gaan we er buiten voor zitten met een bak koffie; laat de show maar beginnen. Net nadat de zon onder is, in de schemer, komen ze tevoorschijn: possums, een wombat en pademelons. Dat vreemde beest van gisteren blijkt na wat speurwerk op internet ook een possum te zijn. Het wordt fris, dus zitten we in de bus, zelfs de kachel even aan. We horen buiten wat gerommel, heeft een wombat een stoel van ons verschoven. Wat een feest, al die gekke beesten hier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s