Platypus

We zjn vroeg wakker. Het is fris en bewolkt, wij ontbijten op bed en lezen nog wat. We gaan eerst de Bay of Fires bekijken, stranden met oranje gekleurde rotsen. Het lijkt een beetje op de kust iets zuidelijker. We zien 2 pelikanen wegvliegen, wat een geweldig gezicht. Dan nemen we de highway door de bergen naar het noorden. We gaan over een flinke pas via een kronkelende weg. Onderweg veel groen; grasland met koeien en bossen. Leuke rit. In Scottsdale lopen we even bij het visitor centre naar binnen om te vragen waar je leuk kunt picknicken. Er wordt ons verteld waar het park is en dat we misschien wel een vogelbekdier zien. Nu zijn we daar tijdens de vorige reis naar Australië een keer voor zonsopgang voor opgestaan, maar hebben toen geen platypus gezien. Gaat dit overdag wel lukken, denken we sceptisch. We krijgen twee lokaties en de mededeling dat we naar belletjes op het water moeten kijken. 

Eerst lunchen in de camper, dan lopen langs de vijver, maar we zien alleen eenden. We rijden naar de tweede lokatie, een vijver naast een veld met schapen. Lang staan we te kijken, we zien wel een paar belletjes. Iets verderop horen we gekabbel en daar is ie. Wat een gek beest, een snavel en een vacht. Speciaal voor ons, helemaal te gek. 

We checken in bij Bridport, bij een camping langs de zee. Prachtige plek, we kijken zo op het strand. Even op het strand gelegen; wel vest en lange broek aan, want het is een graad of 18 en zeer winderig. We koken in de bus en internetten wat, terwijl we af en toe een mug meppen. Rond half 10 zien we weer een moonrise, en ook weer prachtig. Lesley gaat nog even de nieuwe camera testen buiten en hoort opeens geritsel. Snel de flitser aan om te zien wat het is. Nu hebben we een zwart wasbeer-achtig beest gezien, maar weten niet wat het is. Morgen maar even vragen bij de receptie. De foto’s hiervan zijn allemaal bewogen, want het beest kwam ondanks flits dichterbij en dat was een beetje spannend. Nu zitten we met het gordijn open, terwijl de volle maan op de zee schijnt. Wow!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s