Wineglass Bay revisited

We doen rustig aan ’s morgens; het is nog bewolkt, maar er is voorspeld dat het in de loop van de ochtend mooi weer wordt en een graad of 20. Mirjam en Coen komen nog even gedag zeggen en zetten ons nog op de kiek. Wij drinken buiten koffie en gaan om 11 uur eens kijken of we vandaag Freycinet National Park in kunnen. Bij navraag in het visitor centre blijkt dat de helicopters nog tot 12 uur bezig zijn met het vervoeren van bouwmaterialen, dus alle tracks bij Wineglass Bay zijn nog dicht. Wij kijken bij Cape Tourville en Sleepy Bay om alvast een beetje in te lopen. Sleepy Bay is prachtig; na een steile afdaling kom je bij een mooi strandje tussen oranje rotsen. We klimmen op een rots en daar hangt een borstel voor je schoenen; om de planten te beschermen tegen mogelijk besmette aarde. Terug naar de weg blijkt dat de tracks weer open zijn. We lunchen in de bus op het parkeerterrein, waar weer wallabies rondlopen. Eén komt dicht bij onze open schuifdeur staan, neus omhoog en snuffelen.

Om 1 uur vertrekken we voor een hike naar WIneglass Bay en Hazards Beach. Het eerste deel hebben we gisteren al gelopen. Onderweg zien we het werk van de helicopters; grote zakken met bouwmateriaal zijn aangevoerd en staan op de paden. Ook is de lookout afgesloten. Goed dus dat we deze gisteren alvast bekeken hebben. Wij dalen af naar Wineglass Bay en zitten een half uurtje op het witte zand. In de verte dolfijnen in de baai en de wallabies zijn ook hier weer van de partij. Heel nieuwsgierig snuffelen ze aan tassen. Nou vooruit, nog één foto van wally. We hebben er al zat, maar ze zijn te schattig om niet te kieken. We lopen door via een bospad naar het strand aan de andere kant van het schiereiland. Met de conditie valt het nog wel mee, want we doen een hike van 5 uur in 4 uur. Nu zijn ze hier wel conservatief met inschatten van de tijd. Onderweg betrekt het en pakken we nog een buitje mee. 

Terug op de camping is het weer droog. We gooien weer een maaltje op de BBQ plaat. Nu zitten we binnen, want het is goed fris. Vroeg naar bed; van de hele dag buiten, wandelen en klauteren zijn we best moe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s