Wineglass Bay

Voor vandaag is regen voorspeld. ’s Morgens is het nog wel droog, maar bewolkt. We zijn een laat weg bij de camping. Eerst rijden we naar Waterloo Point in Swansea en lopen langs de baai. Dan pakken we de auto naar Coles Bay. De afstanden zijn hier een stuk kleiner dan in Western Australia, de wegen zijn vrijwel even rustig. Onderweg stoppen we bij een uitkijkpunt. Bij Friendly Beaches bekijken we het strand en de rotsen. Af en toe miezert het, maar net als wij buiten zijn is het droog. Prachtig wit zand en weer niemand te zien. Wel weer een wallaby, kangaroo, of pademelon; het is een klein model, maar ze hebben hier zoveel soorten dat wij het verschil niet zien. Maar allemaal even schattig.

In Coles Bay checken we in bij de camping en rijden we naar het visitor centre van Freycinet National Park. Daar horen we dat vanwege werkzaamheden aan de wandelpaden deze morgen een deel van de dag zijn afgesloten; helicopters zullen af en aan vliegen met materialen. Hadden we net voor morgen een hike gepland. Dus nieuw plan, vandaag lopen we naar Wineglass Bay Lookout. Het is hier best druk met toeristen, want dit is één van de topattracties van Tassie. In 40 minuten loop je naar een uitkijkpunt over de prachtige baai. Weer geluk met het weer, het is droog en er breekt zelfs even een zonnetje door. Bij het parkeerterrein weer hele makke wallabies met een joey.

Op de camping zitten we nog even buiten, maar begint het al snel te regelen. We koken in de electrische hapjespan en wassen af. Tussen toiletblok en vuilnisbak raken we in gesprek met Mirjam en Coen uit Nederland, die ook lang op reis zijn. Nog maar net gestart (jaloers, wij hebben al ruim 7 maanden erop zitten!), maar veteranen, want 7 jaar geleden zijn ze ook al eens een jaar weg geweest. We wisselen blogadressen uit en drinken een bakkie thee in onze bus, terwijl we reisverhalen uitwisselen. Hollands gezellig en weer nieuwe ideeën voor nieuwe reizen opgedaan. Nu nog wat internetten en lezen. Morgen nog geen vastomlijnde plannen. Heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s