On the road in Tassie

Vannacht gingen we even naar de wc met de hoofdlamp, zaten er 3 pademelons in het gazon, mini kangaroos. Jammer dat je dan net geen fototoestel bij je hebt. Vanochtend werden we wakker van de regen op het dak van de bus. Ontbijt op bed en weer lekker snel douchen met de 5 minuten afteller. We rijden nog een rondje op Tasman Peninsula en gaan kijken bij Coal Mines Historic Site, ook onderdeel van het gevangenissysteem. Het is net even droog als wij de ruines bekijken. We spotten nog een mooi vogeltje en konijnen. Mooi rustig plekje. Weer de weg op naar het noorden, boodschappen doen in Sorell. De cassiere en de klant achter ons hebben tips voor bezienswaardigheden. Tasmaniërs zijn erg vriendelijk en zeer trots op hun staat. We vinden iets verderop een prachtig lunchplekje, stoeltjes en tafel naar buiten met uitzicht op bergen en schapen in de wei.

’s Middags rijden we een toeristische route naar Thumbs Point. Geweldig uitzicht op Maria Island in de blauwe zee. Bij Swansea checken we in bij een kleine camping. We vinden een behoorlijk schuin plaatsje aan zee (trapje af naar het strand), maar een medewerker legt 2 plankjes onder de achterwielen “to level so you won’t fall out of bed”. Koken in de bus en eten met de achterklep open, uitzicht over de baai. Na de afwas in de campkitchen kijken we TV, want hier pakken we een signaal op. Heerlijk dagje on the road in prachtig Tassie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s