Jail time

We zijn vroeg op en het is frisser dan gisteren. Toch een korte broek aan, met een vest. Bij deze camping is douchen op rantsoen vanwege het milieu; een apparaat telt 5 minuten en geeft elke minuut een piep. En wat blijkt; douchen kan precies in 5 minuten. We zijn al vroeg bij Port Arthur Historic Site. Op een enorm terrein staan 30 gebouwen, soms ruines. Tussen 1830 en 1877 was dit een convict settlement. Geadviseerd wordt hier een halve dag voor uit te trekken. Wij zijn er de hele dag, want er is veel te zien. Een gids geeft een introductie, er is een museum, je kunt een boottochtje maken langs 2 eilandjes (begraafplaats en jongensgevangenis) en de gebouwen bekijken. Heel indrukwekkend allemaal. De omgeving is prachtig. Het is fris, maar af en toe een zonnetje. Pas om 4 uur gaan we weg.

We zitten nog even buiten, maar het is wel koud. We maken eten in één van de overdekte BBQ ruimtes, ideaal. Ondertussen hangt de was aan de lijn, maar er kan een buitje vallen. De was weer in de bus gehangen en we de kachel aan. Een camper met een kachel, lekker luxe. En met een TV, maar die heeft tot nu toe geen ontvangst. Ook internet is op en af, maar dat is ook wel eens lekker. Morgen nog wat ruines bekijken en dan rijden we naar het noorden. Vroeg naar bed, want met frisse buitenlucht en nu de verwarming aan hebben we allebei een hete toet en prikogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s