Ooit een Potoroo gezien?

We hebben lang geslapen en zijn dus een stuk fitter. We rijden vandaag naar het Tasman Peninsula. Eerst via Richmond, waar een brug uit 1823 te bewonderen is, gebouwd door gevangenen. Alle toeristen gaan daar kijken, dus wij ook. Het is prachtig weer, extreem warm voor Tasmanië met 28 graden, dus wij zitten even in het gras in de zon. We rijden verder en maken verschillende stops bij uitkijkpunten. Het is weer prachtig, met mooie baaien en heuvelachtig landschap met heel veel bomen. We kijken bij Tessellated Pavement, een rotsplateau dat door erosie betegeld lijkt. Bij Tasman Arch en Devels Kitchen lopen hoge rotswanden bijna verticaal de zee in. Ook bekijken we een museum dat hoort bij de strafkolonie van Port Arthur. Interessant en een voorbode van wat we nog vaker zullen zien, want Tasmanië is bevolkt door Engelse gevangenen.

In de loop van de middag checken we in bij een camping bij Port Arthur. We hebben een heelijk rustig plekje, door de hoge bomen zien we de baai. Het is druk met vogels in verschillende kleuren. We testen onze electrische hapjespan (werkt goed) en eten lekker buiten. Het is hier langer licht dan in Western Australia en vandaag warm genoeg om buiten te zitten. Aan de koffie zien we opeens iets kleins en pluizigs voorbij springen, met een opvallend groot achterwerk, blijkt een wallaby te zijn, van een ander type dan we al kennen. Ze springen gewoon tussen de caravans en campers. We lopen in de schemer een rondje en zien ook een potoroo, lijkt op een muis zo groot als een kat, maar is heel schattig. Deze springen niet, maar schuifelen voorbij. De beesten zijn hier helemaal niet schuw; later zitten we weer buiten en komen ze zo langs. Er schijnen ook nog pademelons te zitten, maar die hebben we niet gezien. Denken we tenminste, want we weten niet zo goed hoe die eruit zien. Mooie kennismaking met Tassie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s