We’re in Tassie

Nu helemaal vroeg op, kwart voor 5. En weer niet zo goed geslapen, misschien wel een beetje jetlag. We lopen naar het vliegveld en checken in bij Jetstar, de prijsstunter van Australië. We ontbijten weer voor een vorstelijk bedrag en internetten wat. De vlucht gaat zeer voorspoedig, binnen het uur zijn we er, dus om 8 uur al. We melden ons voor een camper van Hertz. De bus wordt voorgereden en uitgelegd. De indeling is iets anders, maar veel werkt hetzelfde. Deze camper is wel een stuk nieuwer, nog geen 30.000 km op de teller en alles ziet er keurig uit. Ook luxer: we hebben zelfs een waterkoker, toaster en elektrische hapjespan. En lekkere buitenstoelen i.p.v. harde klapstoeltjes. 

We rijden van het vliegveld naar het centrum en de omgeving is heel anders dan in Western Australia. Heuvelachtig, heel groen, het doet ons denken aan Zweden. In het centrum eerst folders halen bij het visitor centre en een National Parkpas kopen; de parken van Tasmanië kosten geld en we zijn van plan er veel te bekijken. Het is vandaag zaterdag en dan is er Salamanca Market, een grote markt met o.a. boeken, kunst, eettentjes en livemuziek. Ook oliebollen en poffertjes, maar wij eten een broodje worst om half 11; als je vroeg opstaat en ontbijt heb je ook vroeg weer trek. We lopen ook nog even bij Town Hall naar binnen, waar een bloemententoonstelling is. Het blijkt een beetje ouderwetse boel te zijn, en bovendien een wedstrijd, want er staan kaartjes bij welke prijs iets gewonnen heeft. Zo zien we een bloemkool met de tweede prijs voor Single vegetable, any kind. Een mevrouw naast mij vraagt hoe ze dan een citroen (eerste prijs) met een prei vergelijken; een vergelijking als apples and oranges (wij doen dat dan weer met peren). Boodschappen bij Woolies en we slaan groot in. 

We checken in bij een holiday park net buiten de stad. Ze hebben hier maar 6 camperplekken, verder alleen maar huisjes. Nieuw is dat het ensuite plekken zijn; iedereen heeft een eigen badkamer en er hangen handdoeken. Sjieke boel. Wij richten onze camper in en zitten in de zon. Weinig puf, want we zijn behoorlijk moe. Het weer is heerlijk, de lucht voelt fris, maar de zon is warm; echt lenteweer. Als de zon weg is, is het fris, dus eten we binnen. Benieuwd of het ’s nachts een beetje warm is; in Tasmanië kan het in de bergen sneeuwen in de zomer. De eerste kennismaking met Tassie is veelbelovend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s