Whales and Wines

Prachtig weer, lekker buiten ontbijten. We doen rustig aan, want we blijven nog een nachtje hier. In Margaret River tanken en wat boodschappen gedaan. Daarna rijden we naar Cape Leeuwin, waar de Indische- en de Zuidelijke oceaan samenkomen. Ze zijn allebei even mooi. Bij een vuurtoren drinken we koffie met warme scones. Via de prachtige Caves Road rijden we weer naar het noorden, door een bos met reuzebomen. Bij Prevelly Park kijken we aan de kust bij een uitzichtpunt. Net als we weg willen rijden, de bus al gestart, zien we in de verte walvissen. Dus motor uit en snel weer naar buiten. Voor het eerst zien we breaching whales, waarbij ze met vrijwel hun hele lijf uit het water komen en zich achterover gooien, waarna een grote plons volgt. Je ziet zelfs hun witte buik. Geweldig! We staan hier zeker een uur en als we ze een tijdje niet zien gaan we met tegenzin weg. Bij het bekijken van de foto’s moet Lesley weer eens een traantje wegpinken, dan pas realiseer je wat je gezien hebt. 

Iets verderop gaan we op het strand liggen en eten we een boterham. De boeken die mee zijn raken we nauwelijks aan, want nu zien de walvissen zelfs vanaf het strand; aan de horizon springen ze uit het water. Halverwege de middag rijden we terug naar Cowaramup en zetten we de bus op de camping. We lopen naar de naastgelegen wijngaard. Ter plekke blijkt dat ie net dicht gaat, vanwege een gesprongen waterleiding. Dat is ook sneu, zijn we in een wijngebied, kunnen we geen wijn proeven. Gelukkig hebben we een eigen voorraad. We lopen naar de Cheese Factory, die gelukkig wel open is. We proeven heerlijke kaas en kopen ook wat, voor bij de supermarktwijn. Borrel in de zon, terwijl 2 eenden komen scharrelen. We maken voor het eerst een maaltijd bij de camping bbq; met zo’n hete plaat gaat het prima. We eten aan de picknicktafel en kletsen met een leraar die met een groep 15 jarigen op de camping staat. Nu zitten we binnen en kwaken de kikkers buiten erop los. Vannacht dromen over springende walvissen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s