Big Aussie BBQ

Na het ontbijt rijden we al vroeg naar het treinstation om naar de stad te gaan. Ter ere van Queen Elizabeth kun je vandaag gratis met het openbaar vervoer. In de stad is het druk en we volgen de meute naar Langley Park aan de rivier. Hier is vanmorgen de Big Aussie BBQ; het bezoek van de koningin wordt afgesloten met een sausage sizzle. Het eten is gesponsord; $2 voor een worst en $1 voor een drankje, gaat naar het goede doel. Dus zitten wij om 10 uur al aan een worst op een witte boterham. Wij staan niet op het hoofdterrein, waar Elizabeth ontvangen wordt, maar er staan grote schermen, zodat we alles kunnen volgen. Er speelt een band en het stroomt aardig vol. Bij het station hadden we een vlaggetje gekregen, dus we horen er helemaal bij. Zodra de auto’s vertrekken met de koningin gaan we bij de dranghekken staan. Tweede rij, dus niet slecht. En ja hoor, we kunnen d’r goed zien en ze zwaait met witte handschoenen aan. Ze lijkt wel een wassen beeld … maar voor 85 jaar ziet ze er goed uit. We lopen naar de andere kant van het park, zodat we de auto’s nog een keer zien dus weer zwaaien. Opvallend is dat er niet gejoeld en geschreeuwd wordt; iedereen zwaait beschaafd. We gaan met honderden mensen op het gras zitten kijken naar het scherm. Iedereen gaat staan voor het Engelse volkslied en het Australische volkslied wordt meegezongen (moet Lesley natuurlijk weer van huilen). Voor de toespraken wordt geklapt, terwijl we naar een scherm kijken. Erg leuke ochtend tussen de Australiërs.

Na de festiviteiten lopen we naar Kings Park, een stadpark groter dan Central Park in New York. Veel bomen en planten die we eerder in Western Australia gezien hebben en prachtige bloemen. We lopen terug naar het centrum en trakteren onszelf op een late lunch. In zo’n stad loop je ongemerkt behoorlijk wat kilometers. We gaan met de trein terug en zijn eind van de middag weer op de camping. In de zon zitten lezen, terwijl de was droogt. ’s Avonds smeren we een boterham. We gaan weer naar binnen, want het wordt fris en er zitten muggen. Op internet zien we dat Qantas alle vluchten heeft gecanceld wegens stakingen. Wordt dus nog spannend of we komende week kunnen vliegen naar Melbourne. We houden het maar even in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s