Koala time

We rijden weg uit Cervantes en vinden het op de Indian Ocean Highway opvallend druk. Dat wil zeggen, wat betreft tegenliggers. Blijkbaar rijdt iedereen de stad uit. Het blijkt vandaag Bank Holiday te zijn, dus heeft men een lang weekend. Onderweg stoppen we bij een uitkijkpunt voor een appeltje. Wel wapperen, anders hap je een vlieg mee. Hier staan bijzondere palmachtige bomen, die bloeien met een lange spriet. Voor de middag zijn we bij Yanchep National Park, een klein park, dat voelt als een stadpark. Het is bijzonder druk (vanwege die vrije dag), vooral met picknickende families. Wij wandelen een rondje om het meer en zien onderweg een kangaroo mama met een joey (baby) in de buidel. Eerst komen er alleen pootjes uit, maar na wat gedraai verschijnt er een koppie. Erg schattig en deze kangaroo is duidelijk aan mensen gewend, want helemaal niet schuw. Hier hebben ze ook koala’s, die via een boardwalk te zien zijn. Niet helemaal in ’t wild, maar ook weer erg schattig. 

We rijden verder richting Perth en doen in een voorstad boodschappen. Op de camping mazzel dat er nog een plekje is. We zitten een kilometer of 15 buiten de stad, in het wijngebied Swan Valley. We lezen lekker in de zon en kunnen buiten eten. Het koelt weer af (op de radio gehoord dat het ’s nachts maar 11 graden is), dus zitten we nu binnen, Morgen naar het centrum van Perth. Toevallig bezoekt queen Elizabeth de stad nu, dus kijken of we hier wat van mee kunnen krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s