Klusjesdag in Geraldton

Als we wakker worden is het droog. Vannacht heeft het geregend; nog een paraplu opgezocht om ’s nachts naar de wc te kunnen. Vanochtend bellen we opnieuw met de verhuurmaatschappij vanwege onze defecte achterdeur. We krijgen een adres en rijden daar naartoe. De monteur heeft het te druk, dus gaan we weer weg en bellen we opnieuw voor een ander adres. Halverwege het gesprek is ons beltegoed op. Tja, dan is het een gedoetje, rijden naar een telefooncel. Bij het tweede adres kan men ons helpen, maar er moet een nieuw slot besteld worden; overnight, dus morgen kan de bus dan gemaakt worden. We besluiten dat maar af te wachten, want behalve Perth zijn de plaatsjes hier mini, dus worden de kansen kleiner om het direct te laten maken. Voor het rijden maakt het niet zoveel uit, want we binden de klep met een touw dicht. Het is alleen niet zo prettig om de bus zo ergens te parkeren.

Al met al hebben we om twaalf uur de garage geregeld, boodschappen gedaan en internettegoed bijgekocht. We gaan naar het Western Australia museum. Erg mooi opgezet en bovendien nog gratis ook. We blijven het langst kijken bij de Shipwrecks, over 4 VOC schepen die hier in de buurt vergaan zijn, waaronder de Batavia. Erg interessant en helemaal leuk omdat wij het oud Nederlands kunnen lezen. Gepaste trots vanwege onze rijke historie, hoewel blijkt dat het gewoon boeven waren. Twee uur vliegen voorbij. Als we weer buiten komen regent het, zoals voorspeld. Voor een late lunch zoeken we een overdekte picknicktafel aan het water op. Ook kijken we nog even bij de HMAS Sydney Memorial, een gedenkplaats voor een in WOII gezonken Australisch schip. Indrukwekkend altijd, zo’n muur met namen van vooral jonge mensen. We zoeken daarna een camping, nu in de stad. We lezen en computeren, waarna we koken en weer gaan afwassen in de campers kitchen. Nu met een muziekje op loungen in de bus. Eens kijken of de achterdeur morgen gefixt kan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s