Op de klippen

De wekker gaat vroeg, omdat om 8.45 uur in Kalbarri de pelikanen gevoerd worden. Eenmaal daar hangt er een knullig briefje; de pelikanen eten tegenwoordig upstream, maar mocht je er één zien in de stad, of je dan de autoriteiten wilt inlichten. De cafés waren ook nog niet open, dus kopen we bij een supermarktje een ijskoffie, die we meenemen naar Red Bluff, een uitzichtpunt over rode rotsen (door VOC zeevaarders Roode Hooge genoemd). Geen betere plek voor koude koffie. Iets verderop doen we een geweldige hike van een uur naar mushroom rock. Eerst afdalen naar de zee, waar kleurige krabben een beetje stress hebben als wij komen kijken. Dan klimmen over de mooie rotspartijen. Twee kangaroos springen in de verte. Prachtig mooi en rustig. We rijden naar een volgend uitkijkpunt bij Natural Bridge. Mooi natuurlijk, zo’n boog van steen, maar veel interessanter zijn de dolfijnen die in een grote groep voorbij komen. Verder de zee op komt steeds de rug van een walvis boven. We staan lang te kijken, spannend of ie weer boven komt. In de verte zijn er nog veel meer, waarvan we alleen een glinstering van de zon zien en een plons. Fantastisch.

Terug de weg op, met een lunchstop bij Port Gregory, uitkijkend over zee. Hier is ook een roze meer, van nature gekleurd door beta caroteen in het water. Het ziet er bijzonder vreemd uit. In de Chapman Valley, heuvelachtig met graanvelden en hooibalen, waan je je ineens in Toscane. In Geraldton checken we halverwege de middag in bij de camping. Tijd voor weer een wasje; het wordt wel schoon, maar wit is niet meer wat het was. Het is behoorlijk winderig, maar met een vest aan gaat het nog net buiten. We eten binnen en hangen de bus vol met wasgoed, want er is regen voorspeld. 

De achterklep die we professorisch dichthielden tijdend het rijden kan inmiddels helemaal niet meer dicht (in het slot). we hebben al met de verhuurmaatschappij gebeld, maar die zit in Sydney en was al dicht (dat heb je in een land met tijdsverschil). Morgen weer proberen. Tot die tijd touw en ductape. En lekker luchtig slapen, klep op een kiertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s