Sailing with a bunch of animals

Om 6 uur al op, maar we gingen ook vroeg naar bed. Voor de veiligheid de wekker gezet, want we willen de dolfijnen niet missen. Snel ontbijten en naar het strand. Daar verzamelt een paar honderd man zich in afwachting van de dolphin interaction. Netjes geregeld, allemaal op de boardwalk wachten. Het stond voor kwart voor 8 gepland en 5 minuten voor tijd kwamen 4 dolfijnen aangezwommen. Al drie generaties wilde dolfijnen worden hier dagelijks gevoerd; een beetje maar, zodat ze ook zelf jagen. Maximaal 3 keer op een ochtend, maar het is afwachten of en hoe vaak ze komen. Iemand met een microfoon nodigt ons uit tot de enkels in het water te gaan staan in een lange rij. Eén dolfijn zwemt heen en weer langs de mensen, doet af en toe een oog boven water om naar ons te kijken. De kleintjes blijven dieper en spelen, door samen te springen. Er wordt veel over verteld en het is geweldig om ze van dichtbij te zien. Na ruim een half uur moet iedereen een stap terug doen. Een paar mensen mogen een vis voeren. Dan zwemmen ze weer weg.

Wij gaan even koffie drinken en boeken daarna een zeiltocht voor vanmiddag. In de tussentijd hebben we de tweede interaction gemist, maar even later komen de dolfijnen voor een derde keer. Nu staan er veel minder mensen en kunnen we het nog beter zien. Waanzinnig. Terug bij de bus beetje lezen, douchen en lunchen. Om 1 uur gaan we aan boord van een grote catamaran. Er staat behoorlijk wat wind dus het is heerlijk zeilweer. Onderweg proberen we dieren te spotten. Twee enorme zeeschildpadden gezien en een paar keer een dugong (geen idee wat dat in het Nederlands is; een 3 meter lang bruin beest, doet denken aan een grote zeeolifant). Lesley was de topspotter van de boot; komt natuurlijk van al dat whale watching. Na 3 uur zeilen hebben we drie kwartier pauze om wat warms aan te doen, want we hebben een combi geboekt; gratis sunset sail. Weer de catamaran op. Mooie luchten, hoewel we door de bewolking de zonsondergang niet echt konden zien. Na nog 1,5 uur op het water hebben we best trek, dus maken we wat eenvoudigs. We hebben allebei een gloeiende toet van de wind. Vanavond vast weer niet laat naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s