Shells and Stromatolites

Voordat we vanmorgen wegreden wilde de buurman nog uitgebreid met ons praten. Hij had 37 jaar geleden een paar jaar in Zuid-Afrika gewoond en wilde testen of wij zijn afrikaans konden verstaan. En dat lukt gewoon, altijd wonderlijk. Al gebruikt hij wel woorden die wij al lang niet meer gebruiken (dientengevolge). We rijden eerst nog even langs de One Mile Jetty, een oude pier met versleten balken. Leuke ochtendwandeling. Dan tanken en bij de OTC disk kijken, een grote satelietschotel, die in de jaren 60 o.a. de maanlanding ondersteunde. Daarna on the move, 200 km naar het zuiden. We lunchen bij een lookout op een bergje, uitkijkend over een enorme vlakte.

Bij Overlander Roadhouse verlaten we de snelweg en rijden we naar Denham. Dit ligt op een schiereiland in Shark Bay en is het meest westelijke puntje van mainland Australia. Het gebied is beschermd als World Heritage Area. Onderweg kijken we eerst bij de stromatolites, rotsachtige levende organismen, die aangroeien, zuurstof produceren en zo oud als de aarde zijn. Na 50 km zijn we bij Shell Beach, een strand dat bestaat uit een dichte massa witte kleine schelpjes. Het schijnt wel 10 meter dik te zijn, zodat men er grote blokken van kan zagen als bouwstenen. In Denham halen we wat folders bij het visitor centre. Het is eind van de middag, dus rijden we snel door naar Monkey Mia Resort. Het is hier druk en de andere gasten hebben een reservering. Super mazzel, want er is nog 1 powered site, net vrijgekomen. We hadden ook nog een kortingskaart, dus dat is helemaal lekker. De jongen aan de receptie bekeek de kaart wel, maar nam ‘m niet in. Dus die hebben we weer mee voor een volgende camping. Onze plek kijkt uit op de zee. We lopen een rondje en eten in de camper, want er staat veel wind. Eens kijken of de wilde dolfijnen die ze hier voeren morgenochtend ook trek hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s