Leaving the tropics

Vroeg wakker, betekent vroeg op pad. Eerst nog even tanken en bij een uitzichtpunt over zee kijken. We rijden naar het zuiden en passeren de Steenbokskeerkring. Er staat een bord met daaronder een paar damesschoenen. Auto aan de kant en een foto maken. We verlaten nu dus de tropen. Onderweg zien we een emu mama met 4 kleintjes op de weg, die als een gek wegrennen als wij langzaam dichtbij komen. Zo’n 20 km voor de eindbestemming van vandaag rijden we naar de kust. We komen langs grote zoutvlaktes; mooi, die glinsterende kristallen. Als er een laagje water op staat lijkt het net ijs. Aan de kust zijn blowholes, grote gaten in de rotsen, waar door de kracht van de golven metershoog water uit spuit. Fascinerend. Even verderop lunchen we bij een verlaten strandje. Het koraal is al vanaf de kant te zien. 

Back on the road rijden we naar Carnarvon, de grootste plaats in de omgeving met zo’n 6.000 inwoners. We slaan flink veel boodschappen in (Gerhard is al aan zijn derde baardtrimmer toe) en checken in op de camping. Tijd voor een wasje en een verfrissende duik in het zwembad. Het waait behoorlijk, goed voor de was, maar fris voor ons. Na de borrel eten we voor het eerst binnen. Je merkt het meteen, dat we de tropen hebben verlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s