Ningaloo and Cape Range

Het is nog fris als we vanmorgen wakker worden, dus doen we ontbijt op bed. Voordat we de natuur hier gaan bekijken eerst boodschappen halen en een flat white op een terras gedronken. Het centrum is mini en doet meer denken aan de parkplaza van Center Parcs. Het is een klein stukje rijden naar Cape Range National Park. Dit park is gecombineerd met Ningaloo Marine Park aan de kust. Na het visitor centre eerst naar Turquoise Bay, dat z’n naam eer aandoet. Wat een turquoise water, geweldig. We eten een broodje bij de bus en rijden door naar Mandu Mandu Gorge voor een hike. Over roze kiezels door een droog rivierbed heen, dan klimmen en klauteren om op de rand te komen, waarna opeens die blauwe zee te zien is. We zien weer niemand onderweg. Wat een super hike. Ook lekker dat het altijd conservatief staat aangegeven qua verwachte tijd, zodat het altijd meevalt (wij zijn dan ook heel sportief natuurlijk).

We rijden door naar Yardie Creek en doen er nog een korte hike achteraan. Op de terugweg gaan we langs een uitkijkpunt over zee. In de verte zien we pufjes en plonzen van walvissen. Jammer dat het zo ver weg is, maar altijd leuk en spannend. Eind van de middag terug naar Turquoise Bay om aan het strand te liggen. Als het wat fris wordt rijden we het park uit. Eerst nog een heleboel kangaroos gespot. Blijven behoorlijk dicht bij de weg zitten kijken. Eerder vandaag een emu gezien, soort struisvogel. Bij Vlamingh Head Lighthouse wachten we op de sunset. Blokjes kaas gesneden en een wijntje erbij; ideaal dat je je huis steeds bij je hebt. Terug op de camping eten we lekker, want van al dat buiten zijn hebben we behoorlijk trek. In de loop van de avond wordt het fris, dus gaan we naar binnen. Was weer een pracht dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s