Snorkelen in Coral Bay

Vanochtend stonden we net de bus in te pakken, ziet Gerhard opeens een emu over de camping lopen. Langs de campers en de caravans. De buurkinderen proberen ‘m met vlakke hand te lokken. Wat een groot beest; als ie zich uitstrekt is ie een meter of 2. We rijden daarna naar het zuiden. Onderweg steekt er nog een emu over en lopen en schapen op de weg. Het is maar krap 2 uur rijden naar Coral Bay, een kustplaatsje aan Ningaloo Marine Park. We parkeren de bus en kijken even bij het prachtige strand. Er steekt een goanna over het zand, een grote hagedis. Eerst inchecken bij de camping. Het plaatsje bestaat uit 1 straat met 2 campings en een hotel. We lunchen bij de bus.

Snel omkleden en weer naar het strand. We hebben 2 snorkelsets gehuurd. Je loopt hier een stuk om de rots over het strand, gaat een meter of 30 het water in, waar het water donkerblauw is en laat je dan meevoeren met de stroming. Je hoeft helemaal niet te flipperen. Weer magisch mooi, veel gekleurde vissen en koraal in de vorm van metersgrote kroppen boerenkool. Dan het strand weer op, teruglopen en nog een keer. Het was alleen wel fris. We kwamen het water uit met tintelende vingers en dat duurde nog zeker een uur, nadat we eruit waren. Lekker op het strand gelegen, totdat om half 4 de vissen worden gevoerd. Ze krijgen maar een beetje, zodat ze er niet van afhankelijk worden. Met een hele groep mensen staan we knie tot heuphoog in het water. Vissenvoer wordt uitgedeeld en grote vissen zwemmen zo tussen je benen. Erg leuk. Terug op de camping eten we buiten, maar het wordt hier al frisser, dus we gaan zo weer de bus in. Heerlijke dag aan zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s