80 Mile Beach

Vandaag gaan we een behoorlijk stuk rijden. Na het uitchecken doen we eerst boodschappen, drinken we een skinny flat white en tanken we. De weg is oneindig lang; je krijgt echt gevoel bij de grootte van dit gigantische land. De radio doet het hier aan de kust. Eén zender met afwisselend country, disco en hardrock; voor elk wat wils. Onderweg weer lunch bij een picknicktafel langs de snelweg. En nog maar een keer tanken, want met een paar uur rijden we zo 2/3 leeg. We hebben 80 Mile Beach uitgekozen als stop, waar we halverwege de middag zijn. Vanaf de snelweg is het 10 km op een dirt road van rood zand. We mogen eigenlijk niet op onverharde weg rijden, maar wagen het er toch maar op. Langzaam rijden en alles piept en kraakt, maar de bus houdt het goed. Eenmaal aangekomen is het druk op de camping en staan er meer busjes als de onze.

Eerst kijken op het strand. Het is weer mega eb, dus het strand is zowel lang (80 mile) als breed. Enorm uitgestrekt met maar een paar mensen. Het is een schelpenzoekersparadijs, dus wij zoeken wat bij elkaar en geven de mooiste aan een meisje met een emmer. Bij de bus start de borrel. Daarna tijd voor zonsondergang. We liggen tegen een duin en het is geweldig mooi. Gerhard gooit voor het diner kangaroo-biefstukjes in de pan. Na het eten gaan we met de zaklampen weer het strand op. De maan is nog niet op en er is hier geen stad in de buurt, dus het is goed donker en er zijn duizenden sterren te zien. Prachtig. De maan komt weer op en we zien weer een staircase to the moon op het natte zand. Nu staan we maar met 6 mensen op het strand te kijken, heel anders dan een op een volle pier gisteren. We kijken nog of we schildpadden zien, die het strand op kunnen komen om eieren in te graven, maar daarvoor is het nog te donker en te eb. Weer een erg mooie plek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s