Sunset and Moonrise

Vandaag nog een dagje Broome, dus geen haast. Om 10 uur lopen we naar het strand van Cable Beach. Twee uurtjes gelegen, prachtig turquoise zee. Er staat een briesje, dus voelt het niet heet. Het sowieso is het wat frisser hier, met 33 graden overdag en rond de 20 ’s nachts is het een stuk aangenamer. We gaan terug naar de camping, even zwemmen en lunchen bij de bus. We zitten lekker in de schaduw te lezen. Achter ons komen Nederlanders aan, dus zijn we afgeleid; je gaat er toch een beetje op zitten luisteren.

In de loop van de middag rijden we naar Gantheaume Point. Er zou een pad lopen, maar dat kunnen we niet vinden. Dus klimmen we over de rotsen bij low tide, waar het fantastisch mooi is. Bij het eindpunt zitten we op een rots bij de ondergaande zon. Langzaam wordt het drukker, omdat het om half 6 is het eb is en zijn er dinosaurus voetafdrukken te zien in de rotsen. Dit is maar een paar keer per maand te zien, alleen bij extreem eb. Wij klimmen weer naar beneden om dat te bekijken. Eenmaal boven gaat de zon prachtig onder. 

We rijden met de bus naar Town Beach. Vanwege de volle maan staat hier een markt met eettentjes en live muziek. Eerst lopen we in het donker naar de pier, waar mensen al in stoeltjes en met koelboxen wachten op de moonrise. Een paar dagen per maand komt de maan een uur na zonsondergang op en kun je de Staircase to the Moon zien. Door het maanlicht op de moddervlakte bij eb lijkt het of er een trap naar de maan loopt. Geweldig gezicht hoe de maan rood aan de horizon verschijnt en hoe hoger hoe witter wordt, waarna de trap vormt. Lang staan kijken, heel bijzonder. We lopen terug naar de markt en kopen Philipijnse loempia en Thaise gerechten en eten dit in het gras, terwijl een folk bandje speelt. Weer een prachtige dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s