Small town Aussie

Vroeg op, want de zon schijnt door onze open schuifdeur. We gaan al 9 uur op pad. Bij het visitor centre vragen we waar een telefooncel is, zodat we de verhuurmaatschappij kunnen bellen. Blijkt de jongen die daar werkt Sander uit Breda te zijn. Hij woont hier al een tijdje, heeft 4 banen en kan hier lekker sparen, want in zo’n miniplaatsje kun je het niet uitgeven. Jammer alleen dat hij geen rijbewijs heeft, dus komt ie nauwelijks de plaats uit met de afstanden hier. We proberen te bellen, maar krijgen geen gehoor. Dus rijden we eerst naar Fitzroy Crossing. Drie uurtjes, met een stopje in de brandende zon op een parkeerplaats langs de snelweg. We drinken melk onderweg, want we zijn benieuwd hoe lang de koelkast het nog houdt met deze accu.

In Fitzroy Crossing gebeld en we werden verwezen naar een monteur. Tussen 12 en 1 is iedereen lunchen, dus hebben wij wat boodschappen gedaan en ook een broodje gesmeerd. Om 1 uur blijkt dat de monteur geen tijd heeft, want de schoolbussen moeten voor maandag klaar zijn, als de vakantie weer over is. Een andere monteur constateert dat de accu stuk is, maar heeft niet de juiste op voorraad. Met het adres op zak van een monteur in Derby moeten we het dus nog een nachtje met deze accu doen. We zijn inmiddels gewend aan slapen met je voeten buiten. We laden de accu ook niet meer. Alleen als we de magnetron gebruiken doen we kort de stroom er op.

Nu de bus niet gemaakt kan worden, checken we vroeg in bij een grote camping, die vrijwel leeg is. Snel naar het zwembad om af te koelen. We kopen ook weer een internetkaart, want we hebben ons erbij neergelegd dat onze provider in deze regionen niet goed vertegenwoordigd is. Eind van de middag zitten we met een drankje op het terras, terwijl we de achterstand aan foto’s uploaden. Straks bij de camper kijken hoe het met de Singapore Ants staat, kleine prikkende miertjes, die hier aan het eind van het droge seizoen zijn. We hebben ze nog niet gezien. Misschien helpt die zwavellucht van de accu er wel tegen … Morgen willen we vroeg op voor een hike. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s