Entering Western Australia

Vroeg opgestaan, omdat we al vroeg een hike willen doen, nog voordat het echt warm is. Om 9 uur klimmen we een rots op in Gregory National Park, net naast onze camping. Geweldig uitzicht over de Victoria rivier en de rode rotsen. Na ruim een uur stappen we weer in de bus. De eerste plaats waar we langs komen in Timber Creek, waar we maar weer tanken. De afstanden zijn hier zo enorm en het verbruik zo aanzienlijk (1 op 8), dat we bijna dagelijks tanken. De benzineprijzen fluctueren behoorlijk; hoe verder weg van de bewoonde wereld, hoe duurder. Vlak na deze nederzetting even gekeken bij Gregory’s Tree, een Boab boom waarin ontdekkingsreizigers de datum gekrast hebben in 1856. Wij verbazen ons over het duidelijke schrijfmachine lettertype. Ook weer een mooi en rustig plekje.

Back on the road stoppen we bij een rest stop langs de highway voor een boterham in de schaduw. We komen steeds dezelfde mensen tegen (hoewel het er maar weinig zijn), dus er wordt volop gezwaaid en gegroet. Vlak voor de grens met Western Australia (WA) bekijken we nog wat uitkijkpunten in Keep River National Park en maken we een praatje met 4 duitse meiden, die we al 2 dagen tegen komen. Twee van hen gaan ook naar Tasmanië, dus we zullen ze nog wel vaker zien.

Bij de grens met de volgende provincie (WA) moet je stoppen en wordt de camper grondig gecheckt. Je mag geen groente en fruit meenemen, want ze zijn bang voor fruitvliegjes. De controle hier is strenger dan in Nederland bij de douane, terwijl we in hetzelfde land blijven. In Kununurra doen we boodschappen en checken we in bij een drukke camping. Ook hier geen internet, ook al is dit voor hier een behoorlijke plaats. We draaien weer een wasje, want het is ’s nachts zo heet dat we kringen in de kussenslopen zweten (yuk). Het is vandaag 40 graden in de schaduw, dus lekker afkoelen in het zwembad. Bij zonsondergang naar Kelly’s Knob Lookout, hoog boven het stadje. Omdat de tijd 1,5 uur terug is in WA gaat de zon al om kwart over 5 onder. Gelukkig maar, want dan kan de bus langer afkoelen voordat we gaan slapen. We zijn moe van een leuke volle dag. En misschien wel van de buslag (camper variant van de jetlag).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s