Going south to Katherine

We hebben de wekker gezet, om wat eerder te vertrekken, want we willen een eind rijden. Eerst Wangi Falls bekeken, waar alweer volop gezwommen werd. Daarna een hike in de hitte, zodat we boven de boomtoppen uit kunnen kijken. We drinken ons suf en onze t-shirts zijn doorweekt. Doorgereden naar Tolmer Falls; weer een prachtige waterval die in verschillende etappes naar beneden raast. Daarna rijden we terug naar Batchelor om bij een telefooncel met de verhuurmaatschappij te bellen; er is hier geen mobiel bereik. Het motorlampje brandt nog steeds. Blijkt dat dit in een garage uitgezet moet worden, dus hoeven we ons geen zorgen te maken en kunnen we gewoon verder.

Bij Adelaide River bekijken we een oorlogskerkhof, waar de gevallenen uit WOII liggen. Er is aan de noordkant van Australië destijds gevochten. We lunchen bij een picknicktafel in de schaduw en gaan de weg weer op. Onderweg weer veel road trains, vrachtwagens met 3 of 4 aanhangers. Ook zien we een kleine twister met een kolom van zand. Op de snelweg staat opeens onze achterklep open. Die gaat wel steeds los (van het slot) als we rijden, maar nu ook open. Gestopt, maar gelukkig niets verloren (je zou een heel spoor aan kussens, lakens en slippers maken). Nu binden we voor grote afstanden de achterklep met een waslijn aan de tafel. Het is het Deluxe model, maar dat is nog steeds niet luxe …

Bij Katherine kopen we kaartjes voor een boottocht voor morgen en doen we boodschappen. Helaas niet geslaagd voor lenzen. We proberen het weer eens in een stad. Op de camping bus geparkeerd en direct afkoelen in het zwembad. Terug bij de camper blijkt het kraantje lam bij onze plek, dus het water blijft maar stromen. Gelukkig weet de buurvrouw waar de onderhoudsman woont (in een caravan). Hij komt even kijken en zet de sprinkler op onze kraan; hij gaat eerst even eten. We pikken af en toe een beetje internet op, maar het valt steeds uit. Dat belooft niet veel goeds, want Katherine is voor hier een grote plaats. Dus pakken we onze boeken erbij, terwijl boven ons de vleermuizen vliegen en kwetteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s